Fascinerande europeiska destinationer

Fascinerande europeiska destinationer

Prag

Prag är den populära weekendorten med någonting för alla. Närheten är en av stadens styrkor och promenadskor är viktigt. Åk dit och njut av den vackra och välbevarade staden.

Är du intresserad av arkitektur är Dancing Building väl värt ett besök. Sedan 1996 har det varit en designklassiker i staden. På de två översta våningarna huserar restaurangen Celeste Restauran

Uppskattad ort

Prag är staden som bjuder på njutning för alla sinnen. Det finns många anledningar till att staden är ett populärt resmål och att många besökare återkommer gång efter gång. Även Transylvanien Resor har fattat tycke för den tjeckiska huvudstaden och bjuder dig på våra utvalda guldkorn.

Sightseeing för alla

I Prag sicksackar du mellan historiska platser, livliga torg och gemytliga ölhak. Gatorna kantas av vackra byggnader med drömska fasader, mysiga uteserveringar och ett frestande shoppingutbud.

Världskänd bro

Karlsbron är Europas kanske mest kända bro och ett måste vid varje besök i staden. Under eftermiddagarna fylld bron av liv med gatumusikanter, konstutställningar och sketch-artister. Många par hänger ett lås på bron med sina namn på som en symbol för evig kärlek.

Karlsbron

I stadens utkanter

Ge dig ut på upptäcktsfärd på den mysiga lillsidan där du kan åka linbana uppför Petrinberget för att besöka Pragborgen, palatset samt Strahovklostret och beundra den vackra utsikten över Prags alla broar. I Gamla Stan hittar du det kända Astronomiska uret, det stora torget med vackra byggnader och uteserveringar samt små mysiga gator och souveniraffärer.

Bad och vila

Den tjeckiska spahistorian har anor tillbaks till 1300-talet och många av Prags spa är välutrustade och moderna. Kombinera sightseeing och långa promenader med avkopplande bad där kroppen får vila.

Budapest

Ungrarnas huvudstad bjuder på en härlig blandning av anrik arkitektur, heta bad och levande nattliv. Det är en unik och spännande storstad med vackra Donau som flyter genom staden.
Från november till mars hittar du de billigaste resorna till Budapest. Även april och sommaren är riktigt prisvärt. Maj/juni samt september/oktober är högsäsong med dyrare paketpriser.

Termalbad för alla tillfällen

I Budapest finns över hundra termalkällor att njuta i, från stora praktbad till små stämningsfulla badställen. Särskilt bra för ömmande kroppar efter långa sightseeingdagar. Under vinterhalvåret kan du exempelvis bada i varma källor på utomhusbadet Széchenyi eller på favoritbadet Gellért. För den pigge finns det även en nattlig badfest på turkiska Rudas-badet.

Beundra omgivningen

Budapest arkitektur är varierande och imponerande. Många byggnader finns bevarade och blicken har mycket att vila på. Från pampiga stråk med vackra byggnader i jugendstil till mer slitna och öststatscharmiga områden.

Prisvärd stad

Till Budapest åker du för att njuta av livet. Maten och vinet är gott och billigt. Smultronställena är många och romantiken flödar. Dessutom finns det bra shopping, moderna hotell och inte minst båtturerna på Donau i vackert kvällsljus. Den äventyrlige kan även söka sig till grottornas spännande värld under staden där dess anrika historia gör sig påmind gång på gång.

Transsylvanien

Transsylvanien är mycket mer än Draculas hemort. Här möter du en häpnadsväckande natur, ett avundsvärt lugn och priser som får plånboken att jubla. I vår paketresa har vi valt ut alla guldkorn.

Missa inte staden Brasov mitt i Karpaternas grönska. Här finns pulserande torg, en mäktig gotisk kyrka och härliga ölstugor.

Äventyrslandskap

I Transsylvanien får du se någonting som du aldrig har sett förut. Draculas mytomspunna högland är en av Europas vackraste regioner. Här finns makalös och orörd natur med djupa urskogar, sylvassa klippor och det största antalet vilda björnar, vargar och lodjur i Europa. Samtidigt möter du vackra medeltida städer, en idyllisk och vänlig landsbygd och en resa tillbaks i tiden.

transylvania

Historia som lever

Bland det största intrycket gör Transsylvaniens landsbygd där husen vittnar om en lång historia, och häst och vagn fortfarande är ett accepterat transportmedel. Här finns en blandning av gammalt och nytt – anrika vinkällare och sagolika slott blandas med stiliga hotell och livliga uteserveringar.

Gästvänliga priser

I Transsylvanien är det lätt att känna sig som en greve. Eftersom det är ett av de billigaste länderna i Europa går det att testa både många utflykter och rätter utan att semesterkassan tynar.

Du kanske också gillar

1 Comment

Comments are closed.